Carduso Capital investeert in BioBTX

persbericht

BioBTX is een Groningse onderneming die op basis van haar eigen technologie, chemische stoffen (aromaten) uit groene grondstoffen haalt. Hiermee kunnen ‘groene plastics’ worden gefabriceerd. BTX staat voor Benzeen, Tolueen en Xyleen. Deze chemicaliën worden normaliter gewonnen uit aardolie en vormen de bouwstenen voor onder meer kunststoffen. Het Groningse BioBTX ontwikkelde een manier waarbij de aardolie vervangen kan worden door biomassa.

Lees meer...

Carduso Capital Groningen investeert in BiOrion Technologies BV

Persbericht

Carduso Capital Groningen investeert in BiOrion Technologies BV, een spin-off bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen.

BiOrion is een Groningse biofarmaceutische onderneming die producten ontwikkelt voor de diagnostiek en behandeling van fibrose, het proces van littekenvorming in organen zoals lever, nieren, hart of longen waardoor die volledig kunnen uitvallen. BiOrion heeft additioneel kapitaal aangetrokken van het Carduso Capital investeringsfonds voor de klinische validatie van haar gepatenteerde drug-targeting technologie.

Lees meer...

Carduso Capital investeert in PureIMS

Carduso Capital investeert in PureIMS, een Spin-off bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Twincer® droog poeder inhalatie technologie ontwikkelt

Lees meer...

Carduso herkent de potentie van Twincer

De Twincer®, een CE-geregistreerde ademhaling geactiveerde droog poeder inhalator voor eenmalig gebruik met haar gepatenteerde lossingskamer/cycloon technologie.

Lees meer...