Carduso Capital Groningen investeert in DEAM Holding BV.

DEAM is een mede in Groningen gevestigd jong bedrijf dat stuurbare precisie instrumenten ontwikkelt voor minimaal invasieve operatie technieken. De uiteinden van de DEAM-instrumenten zijn vrij te bewegen in alle richtingen. Dit maakt het voor chirurgen mogelijk om ook moeilijk bereikbare plaatsen goed te behandelen. De stuurbare instrumenten hebben daarnaast grote voordelen bij de steeds meer gemeengoed wordende 3D-beeldtechnieken waarop chirurgen tijdens de operatie hun werkzaamheden kunnen zien.

Lees meer...

Carduso Capital investeert in BioBTX

persbericht

BioBTX is een Groningse onderneming die op basis van haar eigen technologie, chemische stoffen (aromaten) uit groene grondstoffen haalt. Hiermee kunnen ‘groene plastics’ worden gefabriceerd. BTX staat voor Benzeen, Tolueen en Xyleen. Deze chemicaliën worden normaliter gewonnen uit aardolie en vormen de bouwstenen voor onder meer kunststoffen. Het Groningse BioBTX ontwikkelde een manier waarbij de aardolie vervangen kan worden door biomassa.

Lees meer...

Carduso Capital Groningen investeert in BiOrion Technologies BV

Persbericht

Carduso Capital Groningen investeert in BiOrion Technologies BV, een spin-off bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen.

BiOrion is een Groningse biofarmaceutische onderneming die producten ontwikkelt voor de diagnostiek en behandeling van fibrose, het proces van littekenvorming in organen zoals lever, nieren, hart of longen waardoor die volledig kunnen uitvallen. BiOrion heeft additioneel kapitaal aangetrokken van het Carduso Capital investeringsfonds voor de klinische validatie van haar gepatenteerde drug-targeting technologie.

Lees meer...

Carduso Capital investeert in PureIMS

Carduso Capital investeert in PureIMS, een Spin-off bedrijf van de Rijksuniversiteit Groningen dat de Twincer® droog poeder inhalatie technologie ontwikkelt

Lees meer...