Pieter Imhof nieuwe Chief Executive Officer BioBTX B.V.

GRONINGEN, 25 september 2017 – BioBTX B.V. maakt bekend dat per 15 september 2017 de heer
Pieter Imhof is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Als CEO zal de heer Imhof met name
verantwoordelijk zijn voor een verdere versnelling in de opschaling en commercialisatie van de
BioBTX technologie .

Lees meer...

Carduso Capital investeert in “Gum Irrigator”

Gum Irrigator B.V. is een Groningse familie onderneming die op basis van een door haar ontwikkelde technologie, een oplossing biedt in de behandeling van tandvleesproblemen bij natuurlijke tanden en implantaten. De Gum Irrigator heeft als doel om effectief, pijnvrij en kosten efficiënt onder het tandvlees te reinigen bij patiënten met tandvleesontstekingen rond natuurlijke tanden en implantaten. De Gum Irrigator maakt daardoor deze diepe reiniging toegankelijk voor een grotere bevolkingsgroep. Volgens de cijfers van de World Health Organization heeft 15-20% van de volwassen bevolking ernstige tandvleesproblemen.

Lees meer...

Carduso Capital Groningen investeert in DEAM Holding BV.

DEAM is een mede in Groningen gevestigd jong bedrijf dat stuurbare precisie instrumenten ontwikkelt voor minimaal invasieve operatie technieken. De uiteinden van de DEAM-instrumenten zijn vrij te bewegen in alle richtingen. Dit maakt het voor chirurgen mogelijk om ook moeilijk bereikbare plaatsen goed te behandelen. De stuurbare instrumenten hebben daarnaast grote voordelen bij de steeds meer gemeengoed wordende 3D-beeldtechnieken waarop chirurgen tijdens de operatie hun werkzaamheden kunnen zien.

Lees meer...

Carduso Capital investeert in BioBTX

persbericht

BioBTX is een Groningse onderneming die op basis van haar eigen technologie, chemische stoffen (aromaten) uit groene grondstoffen haalt. Hiermee kunnen ‘groene plastics’ worden gefabriceerd. BTX staat voor Benzeen, Tolueen en Xyleen. Deze chemicaliën worden normaliter gewonnen uit aardolie en vormen de bouwstenen voor onder meer kunststoffen. Het Groningse BioBTX ontwikkelde een manier waarbij de aardolie vervangen kan worden door biomassa.

Lees meer...